Päivähoito

Päiväkodin arkeen kuuluvat tutut ja turvalliset opettajat, maanantain leikkipäivä rooliasuineen, tiistain pullantuoksu, laulut, lorut, satuliikunta, maalaaminen ja retket. Ruoan valmistaa oma kokki päiväkodin keittiössä.

Taiteellinen toiminta on meillä värien hehkua maalauspäivänä, matka musiikkiin ihan oikeilla soittimilla, laulut, laululeikit, sadut ja tarinat näytellen ja kertoen. Tarinoiden kautta alle kouluikäinenkin ymmärtää abstrakteja käsitteitä. Toistuvin tarinoin ravitaan lapsen mieltä oivalluksia ja tasapainoa antaen.

Pienten aamupiirissä on vilinää, mutta pikkuisista sormenpäistä rauha laajenee koko ryhmään antaen tilaa lauluille ja tarinoille. Ohjattujen leikkien kautta siirrytään rakentelemaan omia leikkimaailmoja. Leikkien lomaan mahtuvat leipominen ja muut päiväkodin työt.

Kahdessa kerroksessa olevat tilat on pyritty sisustamaan ja varustamaan niin, että lapsen luovuus voisi pulputa esiin vapaasti. Valmiita leluja ei ole tarjolla. Esillä olevat telineet, patjat ja kankaat houkuttelevat rakentamaan. Joka päivä syntyy leikeissä mahtavia majoja, pesiä, junia ja mitä milloinkin. Kävyt, kivet, simpukat ja puupalikat ovat milloin ruokaa, taikavälineitä tai vaikkapa eläimiä.

Steinerpäiväkoti Pikku Tammi on avoinna elokuusta juhannusviikolle. Aukioloajat ma-pe klo 7.45 – 16.30. Toiminta on suunnattu 3-6 vuotiaille.

Vanhempien osallistuminen on tärkeää sekä lapselle että päiväkodin toiminnalle. Järjestämme vanhempainiltoja, retkiä ja varainhankintaa. Vanhemmat muodostavat päiväkodin kannatusyhdistyksen.

Päiväkotimme kuuluu palvelusetelin piiriin. Maksut määräytyvät kunkin perheen tulojen ja perheen koon mukaan. Naapurikunnissa palveluseteli on käytössä ainakin Raisiossa ja Naantalissa. Muut hakevat yksityistä päivähoitoa varten Kelalta yksityisen hoidon tukea.

Pääsääntöisesti huoltajat maksavat hoitomaksua 12kk/vuosi.

Päiväkoti noudattaa steinerpedagogista esiopetussuunnitelmaa ja varhaiskasvatussuunnitelmaa.

Päiväkotiin haetaan ilmoittautumalla. Erityistä hakuaikaa ei ole.

Päiväkodissamme on käytössä 100 euron suuruinen ilmoittautumis-/varausmaksu. Maksamalla ilmoittautumismaksun ennen hoidon alkamista on lapsille hoitopaikka vahvistettu. Varausmaksua emme palauta.

Päivähoitopaikan irtisanomisaika on irtisanomispäivästä seuraavan kuun loppuun.
Irtisanominen tulee tehdä kirjallisena.

1.8.2020 alkaen:

Alle 3v. kokopäivähoito, yli 35h/vk: 1335,00 €/kk
Alle 3v. osa-aikapäivähoito, enintään 27,5h/vk: 1001,00 €/kk
Yli 3v. kokopäivähoito, yli 35h/vk: 884,00 €/kk
Yli 3v. osa-aikapäivähoito, enintään 27,5h/vk: 663,00 €/kk

5-vuotiaiden maksutonta (20h/vk) täydentävä päivähoito:
Enintään 10h/vk: 265,00€/kk
Enintään 20h/vk: 530,00€/kk
Enintään 27,5h/vk: 663,00€/kk

Esiopetuksen (20h/vk) täydentävä päivähoito:
Enintään 20h/vk: 530,00 €/k
Enintään 27,5h/vk: 663,00 €/kk

 

Hoitomaksun omavastuuosuus maksetaan 12kk/vuosi

Varhaiskasvatussuunnitelma (pdf, 703 KB)